Wereld TOS Dag (WTD) 2023

Wereld TOS Dag 2023

TOS on Tour!

Donderdag 19 oktober:

Zijn we met een oude Amerikaanse schoolbus van Heino naar basis school De Sterrenborgh in Enschede. Bij aankomst trokken we al veel bekijks en konden de kinderen al niet meer wachten om de bus in te stappen. Na de pauze van de kinderen gingen we de groepen 5, 6 en 7 langs om uitleg te geven. Andika een Ervaringsdeskundige en begeleider bij SamenTrOtS mocht samen met Chris van Deelkracht het woord doen in de klassen. Die twee kunnen heel goed overbrengen wat een TOS inhoud aan de kinderen en die op hun beurt weer hele mooie verhalen hadden.

Vrijdag 20 oktober:

De Wereld TOS Dag zelf!

Natuurlijk werd door geheel Nederland de mensen met een TOS in het zonnetje gezet. TOS on Tour is neer gestreken in de Bieb in Amsterdam. Daar waren schrijver aanwezig die voorlezen uit eigen werk. De kinderen vonden het zo mooi dat er meerderen kinderen meerderen keren kwamen luisteren. Ook kon er Het Ervaar TOS beleeft worden. waar ook steeds aanloop was. er waren twee hoogte punten die dag Hoogte punt 1 was dat het Jeugdjournaal langs was geweest en een mooie reportage gemaakt zie hier de Reportage.   Hoogte punt 2 was dat we de eer hadden om de kinderburgermeester te verwelkomen. Al met al een mooie dag.

Zaterdag 21 oktober:

Dit was de dag dat de Ervaringsdeskundigen in het zonnetje werd gezet. SamenTrOtS had een hele leuke middag georganiseerd in Oliemeulen te Tilburg. Toen we met ze alle naar binnen liepen was het dierenparkje bijna helemaal gevuld met groene rugzakken die we hadden uitgedeeld. Er werden spinnen en slangen demonstratie gegeven en een roofvogelshow. Hier werd op een leuke manier veel geleerd over Spinnen en slangen en roofvogels. veder kon je heerlijk rond lopen en de dieren bewonderen. maar er was ook ruimte om mooie gesprekken aan te gaan. Er was alleen maar blije gezichten waar te nemen.

Maandag 23 oktober:

Op deze dag zijn we naar Rotterdam gegaan en daar hebben we in het timmerhuis een onderdeel van het stadshuis bewust wording gevraagd bij de ambtenaren. En dat is zeker gelukt.  Er waren vele ambtenaren die er nog nooit gehoord hadden. Nu zijn ze iets wijzer geworden over het feit dat TOS bestaat.

Al met al was het een enorme geslaagde TOS on Tour.

op naar het volgende jaar.

 

Voorbereidingen WTD 2023:

Dit jaar gaat het anders uit zien dan vorige jaar.

Deelkracht waar ook SamenTrOtS bij betrokken is gaan op tour langs verschillende gemeentes om de bewust wording te vergroten.

SamenTrOtS gaat met onze doelgroep gezellig op zaterdag 21 oktober naar Oliemeulen, dat is een dierentuintje in Tilburg. Waar van alles te doen is en waar we gezamenlijk een super leuke middag met elkaar gaan beleven.

Kom jij ook? meld je dan hier aan.

Wereld TOS Dag in Samen werking met Deelkracht.

Ook dit jaar gaan we gezamenlijk met div. partijen vanuit de TOS wereld weer onze schouders onder zetten om de bekendheid over TOS vergroten. Dit jaar op een iets andere manier dan vorige jaar, maar des te niet minder mooi en belangrijk. We gaan met een bus Nederland rond om op verschillende plaatsen te vertellen wat TOS in houd.