al weer bijna een jaar geleden de WTD in Amersfoort

Wat was het toch een geslaagde dag ondanks het weer. en wat waren er veel mensen die een TOS hebben bij elkaar gekomen.  Wij van SamenTrOtS kijken er nog steeds met veel plezier op terug.

dit jaar een stuk kleiner op gezet maar SamenTrOtS gaat weer naar een dierentuin en wel in Tilburg we gaan de WTD vieren in dierenpark Oliemeulen. Iedereen met een TOS en hun familie is daarbij welkom. Het is niet nodig om lid te zijn van SamenTrOtS om mee te kunnen gaan.  Wel is het verplicht om voor 12 oktober je aan gemeld te hebben dit in verband met het door geven van het aantal wat komt. aan melden kan via info@samentrots.nl   

WTD dag 21-10-2023

Met alle doel groepen en locaties viert SamenTrOtS de Wereld TOS DAg op zaterdag 21 oktober in Tilburg.

Kom jij ook met ons mee vieren?

meld je dan hier aan

vermeld even met hoe veel je komt, hoe oud jullie zijn en wat je naam is.

 

 

Nieuwe Afdelingen binnen SamenTrOtS

Vanaf 1 juli 2023 hebben we binnen SamenTrOtS een nieuwe afdeling. Namelijk een afdeling voor mensen met een TOS die 12+ zijn.

Voor de regio Eindhoven hebben de jongeren en jong volwassenen de naam TOS Strijders bedacht en in Rotterdam hebben de jongeren en jong volwassenen de naam Trots met TOS bedacht. Je kunt het vergelijken met de opzet van de Scouting. Allebei de regio’s vallen onder de vlag van SamenTrots maar met hun eigen geuzen naam.

De naam voor de kinderen vanaf 7 jaar en hun ouders blijft gewoon het zelfde dit blijft gewoon SamenTrOtS

Wil je meer weten hier over neem gerust contact met ons op.

BBQ SamenTrOtS

Ook dit jaar hielde we op de zaterdag voor Vaderdag een BBQ.  Wat was het weer een heerlijke en fijne , maar vooral gezellige BBQ. Er was Heerlijke stukjes vlees en natuurlijk ook vega producten. Zo was voor iedereen wel iets lekkers te eten. En er ontstonden mooie gesprekken onderling. de jongeren en kinderen zochten elkaar al snel op en hadden het erg gezellig met elkaar.  nog een bijeenkomst deze seizoen en dan is het al weer tijd voor de grote vakantie. We hopen dan ook dat we jullie nog op 1 juli te zien bij het laatste bijeenkomst.

Onderzoek van Pento over het werkgeheugen.

Doe je mee aan ons onderzoek?

Inmiddels hebben al zo’n 100 kinderen meegedaan

We zoeken nog een kleine groep kinderen met TOS tussen 8 en 10 jaar

Doe je mee?

Wil je met ons onderzoek meedoen? Dan ga je, samen met ons, woorden en zinnen nazeggen en plaatjes aanwijzen. We willen graag weten hoe goed jij dit kan.

Je mag, samen met je ouders, beslissen of je meedoet.

Wat gaan we doen?

We gaan samen verschillende taakjes doen. Kun jij bijvoorbeeld rijtjes cijfers nazeggen, ook achterstevoren? Je mag vreemde woorden en ‘toverspreuken’ nazeggen. Ook gaan wij een taakje doen waar bij je plaatjes en blokjes mag aanwijzen. Lukt het ons dat in de goede volgorde te doen?

 

 Waar en hoe lang?

We doen deze taakjes gewoon op school. We gaan samen een uur werken.

Waarom doen we dit onderzoek?

Dit is een onderzoek waarbij bij 140 kinderen met een TOS of kinderen met een gehoorverlies het werkgeheugen wordt onderzocht. De uitkomsten worden gebruikt om samen met leerkrachten en logopedisten de begeleiding te optimaliseren.

Wat zijn de voordelen als ik mee doe met het onderzoek?

Wat zijn de nadelen als ik mee doe met het onderzoek?

  • Er zijn geen nadelen voor jou (behalve dat uurtje werken).
  • als je niet meedoet aan het onderzoek, maakt dat niet uit. Je krijgt gewoon de begeleiding die je nu ook krijgt.

 

Als je vragen hebt

Lijkt het je leuk om mee te doen?

Praat dan met je ouders. Zij hebben ook een brief gekregen met informatie.

Heb je nog vragen?

Het antwoord staat misschien in de brief van je ouders. Als dat niet zo is kun je contact opnemen met de onderzoeker, Margreet Langereis.

Vragen kun je met je ouders bespreken. Of je kunt ze samen aan de onderzoeker Margreet Langereis stellen.

Je kunt Margreet mailen op: m.langereis@pento.nl of bellen op nummer 06-20946069

FOSS-dag 2023

Wat zijn we trots dat we van SamenTrots gezamenlijk met Mad Science het kinderprogramma voor de FOSS-dag mochten organiseren. het was een bijzondere FOSS-dag omdat de FOSS dit jaar al weer 50 jaar bestaat. en dit werd groots gevierd in het mooie kasteel Spelderholt Het mooi van deze locatie is dat ze een leer/werkplek zijn voor mensen met een beperking. Voor de kinderen was er van alles te doen. zo was de mogelijkheid om te knutselen, tekenen, kleuren en verven. Ook werden er proefjes gedaan. We we zagen was dat de kinderen moe maar voldaan naar huis gingen.
Bedankt voor deze mooie samenwerking en als SamenTrots Wensen we de FOSS nog vele jaren toe en zet het goede werk voort.

Partners in Verstaan

Vandaag in mijn rol als bestuurslid van de FOSS nog ik naar Partners in Verstaan. Daar volgde ik twee lezingen en een Workshop. Heel interessant en leerzaam dit kan ik weer gebruiken om de belangen nog beter te behartigen. Wat heel gaaf was ik was bij ervaar TOS VR. Waar ik een jaar of 4 / 5 geleden mee mocht helpen om de tekst die de innerlijke stem zegt te beoordelen en te adviseren. En dan zit je daar in de zaaltje en gaat de power point aan en zie je zomaar de logo van SamenTrots staan omdat de ervaringsdeskundigen via ons daar te recht gekomen zijn.
Fijn dat SamenTrOtS een mooie bijdrage kon leveren aan deze mooi product.