Programma WTD

Programma en tijden

09.30 uur → Inloop op het terras van de grote zaal
Iedereen is van harte welkom op het terras van de grote zaal. Geniet van de muzikale begeleiding en vermaak voor de kinderen!

10.30 uur →   Centrale opening van de dag ‘Los over TOS’
Yvonne van Duin en Julia Spaan (ervaringsdeskundige TOS) openen de dag. Zij vertellen iets over Wereld TOS Dag, het belang van meer bekendheid rondom TOS en zetten daarbij een aantal kinderen in het zonnetje.

11.00 uur → Première documentaire ‘Kinderen van  weinig woorden’

(wordt vaker op de dag herhaald)

De documentaire ‘Kinderen van weinig woorden’ vertelt een ontroerend verhaal over Jurre en zijn zus Jikke. Op het oog twee gewone tieners die naar school gaan, een bijbaantje hebben en sporten. Maar dit is voor hen niet vanzelfsprekend, want Jikke en Jurre hebben een taalontwikkelingsstoornis. Zij kunnen zich moeilijk met woorden uiten en begrijpen vaak niet wat mensen tegen hen zeggen. Hoe is het om op te groeien als taal niet                    vanzelfsprekend is?

 Samenvatting documentaire ‘De onzichtbare wereld die TOS heet’

(wordt vaker op de dag herhaald)

In de documentaire gaat een moeder op zoek naar de juiste behandeling voor haar zoon  Logan; een jongen met het vermoeden van een TOS. Van misdiagnose tot toekomstbeeld. Waarom is deze stoornis zo onzichtbaar, wordt TOS vaak verward met ASS en hoe komt het dat kinderen met TOS zich anders ontwikkelen?

11:00 → Start rondleiding met een gids door de dierentuin (ronde 1, duur 1,5 uur)

 11.20 uur → Meet & Greet (ronde 1)

Ontmoet ervaringsdeskundigen en organisaties die alles weten over TOS. Ga in gesprek, stel je vragen en deel eigen ervaringen! Deze Meet & Greet ronde is mogelijk tot 13.20   uur.

13.25 uur → Deelkracht – Lancering website Alles over TOS & TOS portretten

Officiële lancering Alles over TOS www.allesovertos.nl een nieuwe website met betrouwbare informatie over TOS voor ouders / verzorgers. Gevolgd door een aantal interessante TOS portretten die meer inzicht geven in de wereld van TOS.

14.10 uur → Meet & Greet

Ontmoet ervaringsdeskundigen en organisaties die alles weten over TOS. Ga in gesprek, stel je vragen en deel eigen ervaringen! Deze Meet & Greet ronde is mogelijk tot 16.10   uur.

14.15 uur → Start rondleiding met een gids door de dierentuin (ronde 2, duur 1,5 uur)

 16.15 uur →  Prijsuitreiking speurtocht

16.30 uur → Afsluiting van de dag