verslagen over bijeenkomsten Rotterdam

Op zaterdag 18 november had SamenTrOtS Jong regio Rotterdam (Trots met TOS) een regio dag. En wat een programma stond er klaar voor deze super gave jongeren. We begonnen met een voorstel ronde omdat er 1 nieuwe en 1 die al heel lang niet was geweest waren gekomen. Wij verwelkomen ze natuurlijk van harte.  Na het voorstellen was het tijd voor de foto bingo. an de hand van gemaakte foto moesten de jongeren deze op sporen en de zelfde foto maken. Dit keer was die iets moeilijker gemaakt maar iedereen heeft het kunnen vinden en de juiste foto’s gemaakt.

Daarna was het tijd voor het spelletjes carrousel. Die bestond uit het Kees woordspel, Twister en Wie ben ik. Het Kees woordspel werd gespeld door de gehele groep te gelijk. De andere twee in twee groepen. Er werd veel gelachen en was de plezier en de gezichten af te lezen.

Als laatste spel deden we de 007 spel. Midden in de gymzaal was een vak gemaakt daar stonden groep jongeren in die de lopers af moesten gooien. de lopers moesten er voor zorgen dat ze het gehele parcours rond kwamen en de blokjes in een mand konden gooien. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Er intensief en erg leuk om te doen.

Als laatste van de dag gingen we pannenkoeken bakken aan tafel. dit is een hele leuke manier van pannenkoeken bakken en er werd vol op grapjes gemaakt en gepraat en natuurlijk gegeten.

 

Bijeenkomst 11 Februari 2023

Bijna Valentine dat betekend veel beertjes en hartjes. Maar ook wie heeft er als eerste bingo. Er werden mooie prijsjes gewonnen door de kinderen en  Natuurlijk ook wie is het beste in het Valentine spel dat gingen de kinderen uitzoeken in de gymzaal. De ouders gingen in gesprek over hoe behoud je vriendschappen en hoe hoe leg je die aan. Soms is dat niet makkelijk voor kinderen met een TOS maar zeker niet onmogelijk.

 

Bijeenkomst 10 December 2022

Deze bijeenkomst stond in teken van kerstfeest. De kinderen hebben mooie kerst stukjes gemaakt en Kerst lekkernijen. maar ook hebben ze de kerstcadeautjes spel gedaan. Hierbij was de bedoeling om over een hindernisbaan kerstcadeautjes weg te brengen. Met de ouders hebben besproken hoe kom je deze tijd van het jaar door terwijl het leuk blijft voor iedereen.

 

Wereld TOS Dag

overzicht filmpje van de dag: overzicht filmpje WTD 2022

Verslag Wereld TOS Dag 2022

Op vrijdag 14 oktober 2022 was het Wereld TOS Dag. Dit werd gevierd doormiddel van een week lang allemaal mooie activiteiten. SamenTrOtS trok gezamenlijk op met de FOSS. in samenwerking meet Auris en Kentalis hebben we op 5 plaatsen een ErvaarTOS circuit neer gezet. Deze werden gezellig druk bezocht door vooral ouders die meer wilde weten over hoe het is om een TOS te hebben.  Aan de hand van opdrachten Ervaarde ze hoe het kan zijn om een TOS te hebben. en hierbij liepen ook ervaringsdeskundigen rond die de vragen die de ouders hadden beantwoorden. Het waren zeer geslaagde bijeenkomsten.

Als afsluiting van deze mooie week gingen we naar de dierenpark Amersfoort. Ook in de voorbereiding hiervan heeft SamenTrOtS een belangrijke rol vervult. We hebben samen met andere vanuit de gehele doelgroep hard gewerkt om deze dag neer te kunnen zetten. en al zeg ik het zelf het was voor mij betreft echt een geslaagde dag. waar ruim 800 gasten op af kwamen en waar meer dan 100 vrijwilligers aan mee hebben gewerkt.  Er zijn mooie verhalen gedeeld met elkaar en mooi dingen onthuld zo waren twee documentaires, TOS portretten en een website Alles Over TOS voor het eerst te zien. maar ook kon je spreken met ervaringsdeskundigen en met mensen vanuit het werkveld. kortom je kon in gesprek met de gehele doelgroep. maar als je al die gesprekken zat was kon je ook lekker naar buiten om al die mooie dieren te zien. en kon je ook even terug in de tijd om de dino’s te bekijken.  op naar volgende jaar.

Bijeenkomst 10 September 2022

De dag stond in teken van herfst en Prinsjes dag. dit betekenden dat de kinderen knutsel werkjes gingen maken met herfst materialen en Ook kroontjes en alles wat bij Prinsjesdag hoort.  Maar natuurlijk ook gingen de kinderen sporten, want wat zal SamenTrOtS zijn zonder een sportieve activiteit. De ouders hebben mooie gesprekken gevoerd met elkaar.

Bijeenkomst 21 mei 2022

Wat een mooie bijeen komst weer. de kinderen gingen aan de slag met de thema Beestenboel. we hadden leuke voorbeelden gemaakt maar natuurlijk mocht hun eigen ideeën ook. daarna hadden ze nog iets lekkers voor de ouders gemaakt en gingen ze nog lekker even los in de gymzaal.  voor de ouders stond het in het teken van de toekomst. vooral welke school kies je en waar let je op. voordat ze echt in gesprek met elkaar gingen brak de FOSS even digitaal in om deze ouders te interviewen voor hun zomer magazine . Daarna ging het gesprek van zelf iedereen kon zijn of haar vragen kwijt en gezamenlijk kwamen we op vele ideeën en punten waar op gelet kan worden.  leuke combinatie van ouders, Ervaringsdeskundigen en professionals.

 

Bijeenkomst 19 maart 2022

Na een lange tijd was het eindelijk weer zo ver een reguliere bijeenkomst van SamenTrOtS. En wat hadden de kinderen het naar hun zin. ze hebben hun best gedaan om alle eieren terug te vinden en dat is ook nog gelukt.

ook de ouders hadden een leerzame en fijne middag met elkaar.

op naar de volgende bijeenkomst op 21 mei 2022.

 

 

 

 

 

de dag na Wereld TOS Dag hadden wij van SamenTrOtS weer een bijeenkomst gehouden die nog in teken stond van de Wereld TOS Dag. zo gingen de ouders met elkaar in gesprek en daar kwamen hele mooie, maar ook schijnende verhalen uit. wel heel fijn om erkenning te krijgen van de andere ouders en dat je ziet dat jij niet de enigste bent die daar tegen aanloopt.

de kinderen gingen eerst een Tosti maken niet alleen voor hun zelf maar ook voor hun ouders. en wat kunnen ze dat goed zeg. de ouders smulde van de tosti’s. Na de tosti’s gingen de kinderen naar de gymzaal. en daar hebben ze met veel plezier gespeld.

graag zien we jullie weer op 27-11 terug bij SamenTrOtS.

———————————————————————————————–

Het was een zeer geslaagde dag in de speeltuin de Kievit. het zonnetje heeft heerlijk geschenen en de kinderen hebben heerlijk gespeeld met elkaar. terwijl de ouders gezellig met elkaar zaten te kletsen.

hele leuke afsluiting van deze seizoen tot de volgende seizoen.


Zaterdag 1-5-21

 

Het weer werkt gelukkig mee vandaag. Het is namelijk de dag dat SamenTrOtS (regio Rotterdam) een speurtocht heeft gehouden. Aan de hand van foto’s gingen de kinderen de weg door een Rotterdamse park zoeken. En de ouders liepen in hele kleine groepjes er achter aan. Onderweg deden ze nog wat opdrachtjes. En wat waren ze daar goed in. Er werden heel veel punten gescoord. De kinderen kenden elkaar veelal niet van te voren al was daar niks van te merken. Ze spelde al samen voordat ze vertrokken voor de speurtocht. Er waren behoorlijk wat foto’s die op gezocht moesten worden. Daardoor liep het wel een beetje uit. Ach als dat alles is? Heel veel plezier veder kwam iedereen weer terug. Na kort na praten moesten we echt afsluiten. We gaan onze best doen om voor de zomervakantie nog een bijeenkomst te gaan organiseren.

 

Groetjes, het Rotterdamse Team van SamenTrOtS.

———————————————————————————————

Bijeenkomst van 3 oktober 2020.

Helaas zitten we nog steeds in de Corona tijd. Gelukkig kunnen we wel weer een echte bijeenkomst houden. Ook al zitten daar wel extra regels aan. Hier onder zie je die regels.

  • Blijf thuis bij klachten.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar. (geld niet voor de kinderen)
  • Er kunnen max 8 ouders in de ruimte.
  • We hebben moeten besluiten om max 1 ouder per kind toe te laten, zodat er zoveel mogelijk kinderen kunnen komen.
  • Bij binnenkomst handen desinfecteren ook de kinderen.
  • Zo min mogelijk van plaats verwisselen.
  • De deur naar de plein blijft open staan ook al is de buiten temperatuur laag en of slecht weer. Als te hard waait staan de ramen open. Neem eventueel een vest/trui mee. (verplicht van uit de RIVM regels)
  • Natuurlijk volgen we de RIVM regels allemaal op.

Ook al zijn het heel wat regels waar we aan moeten houden. Geloven wij erin dat het toch een hele mooie bijeenkomst kan worden.

De keer staat de bijeenkomst in de teken van WereldTOSDag(maand) dit jaar staat dat in de teken van vroeg signaleren en informeren.

Wij willen dan ook met de ouders drainstormen over wat voor informatie had jij in beging willen hebben krijgen, en op welke manier.

 

 

na een vreemd jaar hebben we met het bestande groepje het seizoen af gesloten dit hebben

we met een zeer gezellige potje bowlen gedaan.  nu gaan we op

naar de zomervakantie.

In September gaan we weer van start met een BBQ (mits het toegestaan is i.v.m. de Corona) zodra we een datum weten zet ik het op deze site.

hele fijne vakantie gewenst en tot het volgende seizoen.